بادام زمینی خام با پوست یکی از مغذی ترین و مهم ترین حبوبات در سراسر جهان است که به توسعه کشاورزی و صنعتی کشورهایی که در آن کشت می شود، به ویژه در کشورهای در حال توسعه کمک می کند .
محتوای بالای روغن، پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی این محصول را به یک منبع غذایی عالی، هم برای انسان و هم حیوان تبدیل می کند، به همین دلیل است که صنعت آب نبات و مربا به آن نیاز زیادی دارد. دانه ها را می توان به صورت خام، بو داده مصرف کرد و کره و روغن با ارزش غذایی و مفید برای صنعت را نیز می توان از بادام زمینی تهیه کرد .
بادام زمینی به دلیل ماهیت گیاهی اش یک منبع غذایی عالی است که کاربردهای متعددی در تغذیه انسان و حیوان دارد و همچنین 30 درصد پروتئین ها و 50 درصد چربی های غیر اشباع که کلسترول را کاهش می دهند، دارد. همچنین از نظر ویتامین E بسیار غنی است و مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم، آهن، منیزیم، ید، مس و کلسیم را فراهم می کند.
برخی از کارشناسان تغذیه معتقدند که بادام زمینی به دلیل ترکیب اسید اولئیک و لینولئیک برای سلامت قلب و عروق و عملکرد مغز مفید است.
بر اساس آمار منطقه آمریکای لاتین ، آرژانتین پس از چین، هند، نیجریه و ایالات متحده، خود را به عنوان یکی از تولیدکنندگان اصلی بادام زمینی در پوسته در جهان تثبیت کرده است. تولید جهانی بادام زمینی در پوست حدود 45654 تن نوسان دارد و چین (37 درصد از کل تولید) با حدود 17000 تن و پس از آن هند (20 درصد از کل) با حدود 9000 تن در رتبه اول قرار دارند.
در سطح جهانی، چین با بهره گیری از امتیازات خود از نظر شرایط خاک و مناطق تولید، عملکرد و نیروی کار، توانسته است خود را به عنوان تولیدکننده و صادرکننده پیشرو بادام زمینی در جهان قرار دهد. این به آن اجازه می دهد تا با قیمت های بسیار پایین تر از میانگین بازار رقابت کند. با این حال، مانند سایر کشورها از نظر فناوری و کیفیت پیشرفت نکرده است.